Snow much fun with greeting cards

Dječji vrtić Četiri rijeke se, tijekom mjeseca prosinca, uključio u eTwinning projekt pod nazivom Snow much fun with greeting cards. Kreator projektne ideje je Dječji vrtić Ledina iz Ljubljane, a uz Hrvatsku i Sloveniju, u projektu je sudjelovalo još 9 država članica eTwinning zajednice: Grčka, Italija, Španjolska, Njemačka, Bugarska, Rumunjska, Poljska, Češka i Litva. Iz DV Četiri rijeke, projektu se priključilo 6 odgojnih skupina: Pandice, Krijesnice, Pčelice i Bubblesi iz vrtića Rakovac te Starsi i Teddy Bearsi iz vrtića Dubovac.

Projektne aktivnosti uključivale su, prije svega, razmjenu božićnih čestitki s vrtićima iz zemalja sudionica projekta. Čestitke su izrađene i ukrašene različitim tehnikama, a napisane su na hrvatskom i na engleskom jeziku. Jednako tako, čestitke koje su pristigle od vrtića partnera bile su napisane na njihovim materinjim jezicima kao i na engleskom. Uz razmjenu čestitki, vrtići su mogli sudjelovati i razmjenom foto i video materijala koji prikazuju izvedbe božićnih pjesmica i recitacija, tradicionalne načine obilježavanja blagdana u njihovim zemljama, blagdansko uređenje vrtića i sl. Osim izrade čestitki u čemu su sudjelovale sve uključene skupine, Krijesnice i Bubblesi snimili su izvedbu popularne božićne pjesme Zvončići/Jingle bells na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Cilj projekta bio je pokazati da, iako smo možda različiti, imamo mnogo toga zajedničkog, uključujući i blagdanski duh, a sudjelovanje u projektu potaknulo je razgovore s djecom o različitim državama, jezicima, kulturama, tradicijama i načinima proslave praznika u čemu vidimo najveću dobit od ovog projekta.

Na fotografijama koje slijede možete vidjeti prikaz pojedinih projektnih aktivnosti, a kratki sažetak cjelokupnog projekta prikazan je u videu na kraju članka.

Snow much fun with greeting cards1 obrađeno

Snow much fun with greeting cards2 obrađeno

Snow much fun with greeting cards3 obrađeno

Snow much fun with greeting cards7 obrađeno

Snow much fun with greeting cards4 obrađeno

Snow much fun with greeting cards5 obrađeno

Snow much fun with greeting cards8 obrađeno

Snow much fun with greeting cards10 obrađeno

Snow much fun with greeting cards11 obrađeno

Snow much fun with greeting cards12 obrađeno

Snow much fun with greeting cards6 obrađeno

Snow much fun with greeting cards9 obrađeno

 

VIDEO:

Image
Radno vrijeme PON-PET: 05:30-18:00 (vrtić Švarča radi do 21:00)
Broj telefona: 047 659 002
Email: dv4rijeke@vrtic-cetiririjeke.hr
Sjedište: Grge Tuškana 9a , Karlovac (Vrtić Rakovac)
Image
Image

© Dječji vrtić Četiri rijeke Karlovac