Posjet Policijskoj upravi karlovačkoj

Odgojna skupina Žabice vrtića Rakovac posjetila je Policijsku upravu karlovačku gdje je održan preventivno-edukativni program u okviru projekta „Prometna preventiva u predškolskim ustanovama“. Djeca su imala priliku upoznati i rad Operativno-komunikacijskog centra policije te opremu koju u svom radu koriste policijski službenici prometne i interventne policije.

Uz to, djeca su pogledala snimku predstave o nevoljama jednog dinosaura u prometu, a na mnogobrojne dječje upite odgovarao je policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Karlovac koji je kroz savjete djeci prenio i glavna znanja za njihovo sigurno kretanje u prometu.

Sredstvima dobivenim iz „Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa 2021.-2030. godine." PU karlovačka je za vrtić osigurala i vrijedne poklone za provedbu aktivnosti s elementima prometne preventive. Radi se o edukativnim setovima prometnih znakova te dječjim guralicama. Time se želi doprinijeti da djeca kroz redovitu igru u svojim vrtićima stječu dodatna znanja i vještine za sigurno kretanje u prometu. Upravo je prevencija i edukacija jedan od najvažnijih načina na koji policija nastoji djelovati i aktivno doprinosi razvijanju kulture ponašanja u prometu.

posjet policiji2

posjet policiji3

Izvor: www.karlovacka-policija.gov.hr

Image
Radno vrijeme PON-PET: 05:30-18:00 (vrtić Švarča radi do 21:00)
Broj telefona: 047 659 002
Email: dv4rijeke@vrtic-cetiririjeke.hr
Sjedište: Grge Tuškana 9a , Karlovac (Vrtić Rakovac)
Image
Image

© Dječji vrtić Četiri rijeke Karlovac