Lutkarsko kazalište u posjetu vrtiću

Lutkarsko kazalište Svijet lutaka posjetilo je sve objekte u sastavu DV Četiri rijeke te za djecu održalo lutkarske predstave po izboru odgojitelja.

Tako su djeca vrtića Dubovac gledala predstavu pod nazivom "Cvrčkova pjesma", glazbenu priču o cvrčku koji glazbom usrećuje sve koji ga slušaju. Radnja predstave se odvija kroz 4 godišnja doba i prati kako cvrčak kroz glazbu obilježava svako od njih. Dok zaneseno svira i pjeva, cvrčak zaboravlja brinuti o sebi i svom zdravlju, no tu su njegovi prijatelji mravi koji prepoznaju da zanemaruje svoje potrebe i pomažu mu da to osvijesti. Priča naglašava važnost uspostavljanja odnosa temeljenih na odanosti, poštovanju i uzajamnom pomaganju.

U vrtiću Rakovac održana je predstava "Novi kaputić malog ježa". To je priča o malom ježu koji, razočaran svojim bodljikavim kaputićem, kreće u potragu za novim, drugačijim, mekšim, boljim, ljepšim... U svojoj potrazi nailazi na mnoge životinje koje sve od reda imaju kaputić baš kakav jež želi. Među njima se nađe i lukava lisica koja naivnom ježu obeća ispunjenje želje sa skrivenom namjerom da ga pojede. Ježa spašava upravo njegov stari, bodljikavi kaputić, a on tada postaje svjestan svojih jakih strana i vrijednosti koju posjeduje.

Vrtić Mahićno posjetili su "Elmer i izgubljeni medo". Radi se o predstavi koja je nastala prema popularnoj istoimenoj slikovnici Davida Mekleea. Priča je to o neobičnom, veselom, nesebičnom i posebnom sloniću koji se svojim šarenim tijelom razlikuje od ostalih slonova. Kada sazna da je njegov prijatelj slonić izgubio omiljenu igračku, Elmer mu posuđuje svoju i odlazi u potragu za njegovom. Na kraju ipak, zajedno s drugim životinjama, uspijeva pronaći izgubljenog medvjedića i razveseliti svog prijatelja. Predstavom se nastoji potaknuti razvoj empatije te spremnost na pomaganje onima kojima je pomoć potrebna.

Na kraju, vrtiće Turanj i Švarča posjetilo je "Neposlušno mače". Priča je to o mačiću koji se izgubio u šumi. Preplašen i tužan traži put kući, a u tome mu pomažu šumske životinje: zec, vjeverica, jež i ptica. Posao im otežava to što je mačić malen i ne zna ništa o sebi. U priči je osobito naglašena važnost poštivanja postavljenih granica i osvještavanje posljedica nepoštivanja istih. Također, priča uči djecu kako se snaći u nepredvidivim situacijama i što je potrebno činiti ako se izgube.

Image
Radno vrijeme PON-PET: 05:30-18:00 (vrtić Švarča radi do 21:00)
Broj telefona: 047 659 002
Email: dv4rijeke@vrtic-cetiririjeke.hr
Sjedište: Grge Tuškana 9a , Karlovac (Vrtić Rakovac)
Image
Image

© Dječji vrtić Četiri rijeke Karlovac