Image

Sigurnije škole i vrtići

Dječji vrtić Četiri rijeke dobio oznaku „Siguran vrtić“!

 siguran vrtić

Ove pedagoške godine Dječji vrtić Četiri rijeke uključio se u projekt „Sigurnije škole i vrtići“ u organizaciji Hrvatskog crvenog križa i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj projekta je poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i djece u vrtićima te njihovih učitelja i odgojitelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima.


Na online platformi sigurnijadjeca.hck.hr dostupni su materijali i upute za provedbu aktivnosti kroz koje se implementiraju navedene teme koje se u našem vrtiću redovito provode. Pri tome je dio aktivnosti ostvaren kroz suradnju s Gradskim društvom Crvenog križa Karlovac.


Odgojitelji su s djecom tako prošli kroz teme iz područja psihosocijalne pomoći gdje su djeca usvajala vještine prepoznavanja svojih osjećaja i nošenja s njima, teme iz područja sigurnosti i pripreme za izvanredne situacije te prve pomoći. Aktivnosti su proširene upoznavanjem s djelatnicima žurnih službi te su tako u posjetu vrtiću bili policijski službenik i vatrogasci, a djeca su posjetila prostorije HGSS-a i upoznali se s njihovim radom. 


Kao rezultat provođenja navedenih aktivnosti DV Četiri rijeke je postao ponosni vlasnik certifikata „Siguran vrtić“ za pedagošku godinu 2021./2022. Uz oznaku siguran vrtić i podjelu torbica sa sadržajem za pružanje prve pomoći za sve objekte vrtića zaokruženi su ciljevi projekta te će i nadalje nastaviti s osvješćivanjem i širenjem znanja o tome kako se suočiti s izazovima koje krizne situacije donose sa sobom.


Sudjelovanje u projektu planiramo nastaviti i u narednim godinama te će Dječji vrtić Četiri rijeke nastaviti suradnju s Gradskim društvom Crvenog križa Karlovac ostvarujući različite aktivnosti s ciljem obnavljanja statusa Siguran vrtić.

Više o aktivnostima koje su do sada provedene u okviru projekta možete pročitati OVDJE

Image
Radno vrijeme PON-PET: 05:30-18:00 (vrtić Švarča radi do 21:00)
Broj telefona: 047 659 002
Email: dv4rijeke@vrtic-cetiririjeke.hr
Sjedište: Grge Tuškana 9a , Karlovac (Vrtić Rakovac)
Image
Image

© Dječji vrtić Četiri rijeke Karlovac

Programi - izbornik